Wednesday, October 22, 2008

Kuidas päästa maailma? See on imelihtne

See kord ei ole jälle pilte. Mul on kahju. I don't function properly. Mul on meeletud süümepiinad, et ma seda street style asja pole teinud aga elu on selline. Ja ma tean, et mulle endale meeldib blogides pilte vaadata, aga kahjuks pole aega olnud. Siin ei ole üheski raamatus ka pilte. Nii nõmedad raamatud. Kes tahab lugeda raamatuid, kus pole pilte? pfff
OK, let's go back to business. Täna oli mul esimene supervision. Need, kes ei tea, mis see on, on põhimõtteliselt imelikud. Ja ei käi Cambridges. Või Oxfordis. Anyway, see kujutab endast seda, et istud oma supervisori ehk juhendajaga tund aega ja arutad elu mõtet. Või midagi muud. Täna me päästsime maailma majandusraskuste küüsist. Vahel oled juhendajaga üksi, aga täna olime kolmekesi. Supervisionid on kõige tähtsamad asjad siin. ever. Kui sa puudud ja ei teata, siis pead ametlikult maksma trahvi, aga tõenäoliselt siiski mitte. Igaks supervisioniks peab midagi ette valmistama, usually tähendab see essee kirjutamist, aga see supervisor on ühtlasi me DoS(director of studies) ja tal oli suva. Mis loomulikult tähendab seda, et keegi ei kirjutanud esseed.
Aga teemaks oli "To what extent to we live in a borderless world. Discuss in the light of current economic crisis". Inglased on selle majanduskrahhi ( nüüd on see juba krahh mitte kriis) tõttu väga endast väljas, sest väga paljude rahad olid Islandi pankades k.a. Cambridge ülikooli. Inglased vihkavad islandlasi. Vähemalt hetkel. Eile kuulsin baaris: "Kõik halvad asjad saavad alguse Islandil ja ma kuulsin, et nad on kõik veresugulased. Friigid." OK. Ma ei räägi sellest kriisist täpsemalt, sest keda see huvitab, see loeb lehti ja ma soovitan lugeda ;)
Supervisionil tuli lihtsalt küsida asjade kohta, millest ei saa aru ja siis teine peab proovima sulle seletada ja siis supervisor juhib mingitele asjadele tähelepanu ja kui talle tundub, et me ajame täielikku jama, siis soovitab lugema õppida. OK, ta päris nii ei öelnud, aga vahepeal ta tegi küll sellist nägu, et ta on mingite koopaelanikega koos. Aga eks me need ole. Üldjoontes oli kõik ok, tunduvalt vähemõudsem kui ma kartsin. Ainuke halb asi on see, et mu aju on omadega kokku jooksnud. Ma tahan kogu aeg öelda asju eesti keeles ja siis kui ma ei saa, siis hakkab aju streikima. Talle ei meeldi mõelda inglise keeles. Seetõttu oli vahepeal: "Basically, what I'm trying to point out with this is that... amm...ammm... [ajutegevus lakkab]."
Aga mu lemmik supervisioni juures oli see, et me jõudsime näiliselt lahenduseni, milleni keegi maailmas, of course, pole veel jõudnud. Piisab ainult tunnist ja saame maailma päästa. Aga kõige parem oli see, et lahenduseks oli see, et järgime kõike, mida J.M.Keynes kunagi pakkus. Neile, kes ei tea, kes ta oli... noh... te olete järjekordselt imelikud, aga I'll help you out. Keynes on üks ajaloo tuntumaid ja olulisimaid majandusteadlasi, kes muuhulgas käis Cambridges ja King's college's ja seetõttu ongi tema teooria ainuõige. Supervisor mainis mingit teist teadlast, kes käis Oxfordis, ja seetõttu obviously ei teadnud, millest ta räägib. Mulle meeldib, et nad ei ole siin enesekesksed.
Peale supervisionit sain Mayaga kokku ja käisime Starbucksis kohvitamas. Starbucks on jumalik. 2 naela eest saab venti americano. Ma ei tea kui suur see Venti täpselt on, aga tundub palju.Me veetsime selle aja arutades miks inglased on nii veidrad.
Mis veel... aa mul oli vahepeal family meal, college perekonnaga. Kas ma rääkisin sellest eelmises postis? I can't remember. Kui rääkisin, siis vabandust. Anyway, college mum and dad on mingid 3 aasta õpilased ( vahel ka teise), kelle eesmärk on aidata college'sse sisse elada. Mu college dad on Chris, kes õpib ka geograafiat ja mum on Sophie, kes õpib meditsiini. Mu college brother on Andrew, kes õpib ka meditsiini.. Mul on 'vanem' college sister ka, kes õpib ka meditsiini - Lucy- ja mingi vanem vend ka, aga ta pidi hull olema. Ma pole teda näinud. Kurb. Chris rääkis huvitavaid lugusid, mis on juhtunud King'sis.
No nt. eelmine või üleeelmine aasta olid mingid õpilased riietanud ennast jaapani turistideks ja teised porteriteks (multifuntionaalsed tegelased: väravavahid, tegelevad mingite accommodation probleemidega ja noh..turistidega). Cambridges on reegel, et muru peal ei tohi käia, kui sa pole just college fellow või professor, aga jaapani turistid ronivad kõikjale ja siis kõik vihkavad neid. Nagu islandlasi. Anyway, need 'fake' jaapani turistid läksid mingil eriti busy'l päeval murule pildistama ja 'fake' porterid hakkasid neid 'fake' püssidega taga ajama ja siis arvasid kõik pärisjaapanlased, et inglased on psühhopaadid. Minu arvates väga naljakas, sest ma vihkan neid turiste siin. juba. aga millegi pärast visati need õpilased välja. Life is cruel.

(Need turistid ummistavad alati college sissepääsu ja kui ma tahan oma vaba 10 minutit kasutada millekski, siis ma pean poole sellest raiskama nende massist läbi saamiseks. Ja siis kui ma ühel päeval tahtsin sisse minna, mingi maniakist giid tuli mulle u kallale, et kuhu ma trügin. Selle peale porter vihastas ja lasknud enam kedagi sisse. Ma rikkusin turistide päeva ära. It made me feel really happy. Can't stand jaapani turiste. )
Siis...mis veel... aaa seda ikka teate, mis puntid on? Anyway, need paadid, millega siin ringi sõidetakse. Igal jõeäärsel college'l on oma puntid ja keegi oli King'si lehma punti peale ajanud ja sõidutas teda ringi. ( Jah, meil on oma lehmad. Kas teil pole?Nad on väga nunnud). Millegi pärast see jälle fellow'dele ja provostile ei meeldinud. Nad niiiiiii imelikud.
Mingid lood olid veel a la naked frisbee, aga need olid lihtsalt rõvedad ja ma ei viitsi enam kirjutada.

4 comments:

Unknown said...

see on ikka nii lahe post. tee veel :P

ja kuna word verificationite tsiteerimine on popp, siis mul on see praegu hot-hmmm-sh ;)

justglitterlust said...

"see on ikka nii lahe post." <- mida f-i? :D mingi irooniline/sarkastiline oled, jah? ah?ah?ah?

mul on vist palavik. Im not pleased.

Unknown said...

ei ole, mul lihtsalt oli mingi õnnetu tuju, lugesin sinu posti ja kohe olin palju rõõmsam.

jah, elu ongi "maamees otsib naist"-stiilis "ma ei teadnud kunagi, et Eestimaa on nii ilus:''')"

ja mis mõttes need wv-d lähevad järjest haigemaks: skin-is :0

agle said...

Tahaks ka neid sisterit ja brotherit näha,sa ikka minust oled neile juba rääkinud?